.:: Herk-de-Stad tegen hagelkanonnen ::. Rotating Header Image

Hagelkanon Ford Genk veroorzaakt geluidsoverlast

28/08
Volgens OCMW-raadslid Kristien Kempeneers (Pro Genk) worden buurtbewoners in Genk-Zuid de laatste dagen urenlang opgeschrikt door het hagelkanon van Ford Genk. “De schoten waren zelfs soms ‘s nachts te horen”, zegt Kempeneers.

“Bovendien moeten tal van mensen hun honden kalmeren op zulke momenten.” Volgens Kempeneers zijn er inmiddels al verschillende klachten ingediend bij de Genkse dienst Leefmilieu. Maar dat kon nog niet bevestigd worden. Eind deze maand wordt de vergunning voor het hagelkanon herbekeken.

Het is inmiddels ook niet bekend of het kanon ook daadwerkelijk kan voorkomen dat hagel de wagens van Ford Genk beschadigen zoals dat enkele maanden geleden gebeurd is.

Chris Nelis

bron http://www.hbvl.be/limburg/genk/hagelkanon-ford-genk-veroorzaakt-geluidsoverlast.aspx

Herkdestadtegenhagelkanonnen wil benadrukken dat geen enkele weerman die wij hebben gecontacteerd (o.a. Frank Deboosere) gelooft in de werking van hagelkanonnen, sterker nog de uitleg van de fabrikant slaat nergens op.  Zie http://users.telenet.be/kareldewaele/hagelkanon/deel3.html en scroll naar 3.2.2.2. Werkingshypothese kritisch benaderd

Conclusie: Hagelkanonnen zijn installaties die lawaai maken maar tot niets dienen.  Wij begrijpen niet dat politici toelaten dat burgers onnodig worden blootgesteld aan zinloze geluidsoverlast.

In het Nederlands bestaan er 2 mooie uitdrukkingen: gezond boerenverstand en boerenbedrog.  Hagelkanonnen zijn zonder twijfel een voorbeeld van dat laatste.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook